اثرات مخرب سیگار

استعمال دخانیات یکی از علل اصلی ابتلا به بیماریهای دهان و دندان – و به خصوص پوسیدگی دندانی- است.
سموم موجود در دود سیگار باعث بد رنگ شدن دندانها، بيماريهاي لثه، لقي دندانها و در موارد حاد منجر به سرطان دهان ميشود. همچنین به دنبال مصرف دخانیات، بزاق ترشح شده در دهان کاهش مییابد.
دود ناشي از سيگار، قليان، پيپ و جويدن تنباكو سبب بروز زخم، پررنگ شدن و كاهش ارتفاع لثه و تغيير رنگ دندانها ميشود. استعمال دخانيات باعث سرعت در رشد پلاكهاي ميكروبي دندانها ميشود و بهعلت مسكن بودن، عاملي درپيشرفت پوسيدگيهاي دندان بهشمار ميآيد. از دست رفتن زيبايي دندانها، بوي بد دهان، تغيير رنگ دندانها وتشكيل پلاكهاي ميكروبي در دهان را میتوان به عنوان مشكلات اجتماعي -بهداشتي ناشي از مصرف دخانيات نام برد. به دنبال مصرف سيگار ميزان ترشح بزاق كاهش مي يابد. از آنجا كه بزاق نقش كليدي در شستشوي دندان ها و جلوگيري از پوسيدگي دارد با كاهش ترشح آن ريسك پوسيدگي در دهان فرد افزايش مي يابد. اين مساله در مورد اطرافيان فرد مصرف كننده نيز صدق مي كند و به خصوص مي تواند باعث افزايش پوسيدگي دندان هاي كودكان شود.
سیگار علاوه بر تاثیرات بسیاری که بر سقف دهان که محل دود سیگار است می گذارد و روی دندانها هم آثار مخرب دارد. پوسیدگی دندان، جمع شدن جرم روی دندانها و بیماریهای لثه به میزان زیادی ناشی از رژیم های غذایی حاوی مواد قندی زیاد و عدم رعایت بهداشت کامل دهان و دندان است، ولی بیماریهای لثه و بافتهای لثه اطراف دندان در افراد سیگاری به مراتب جدی تر از افراد غیر سیگاری است.
مصرف انواع دخانيات باعث نفوذ مواد حاصل از سوختن تنباكو به ساختار ميناي دندان شده و رنگ دندان را تغيير مي دهد. بنابراين یکی از عوارض مصرف دخانیات زنگ گرفتگی دندانهاست که به علت نیکوتین و تار موجود در آن می باشد. در کوتاه مدت دندانها به رنگ زرد در می آیند و در مصرف طولانی مدت آن دندانها تقریباً قهوه ای رنگ می شوند.
برای افراد سیگاری که دندانهای آنها رنگ گرفته است خمیردندان مخصوص و پودر سفیدکننده وجود دارد که تا حدی از زرد شدن دندانها جلوگیری خواهد کرد…
دخانیات و زرد شدن دندانها
مصرف دخانیات چگونه بر روی بافت های دهان و دندان اثر می گذارد؟
غالب مردم از مضرات سیگار برای سلامتی بدن آگاهند و می دانند که مصرف دخانیات باعث بیماریهای متعددی بر روی نسوج بدن میشود و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص نیز گردد. ولیکن عدهای اثرات مخرب سیگار بر روی سلامتی بافت دهان و دندان را باور ندارند و یا نسبت به آن ناآگاهند. مصرف دخانیات باعث بد رنگ شدن دندان ها، بیماریهای لثه و دندان و لقی دندانها می گردد و در موارد حاد منجر به سرطان دهان می شود.
ارتباط سیگار کشیدن با سرطان؟
غالب مردم نسبت به این مساله که سیگار عامل سرطان ریه و مجاری تنفسی است آگاهند، اما از این که عامل اصلی سرطان های دهان نیز می باشد بی اطلاعند. در سال هزاران نفر به علت سرطان های دهان ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.
لق شدن دندان ها از مهمترين تاثيرات مصرف دخانيات است
دود سيگار حاوي سموم زيادي است كه اين سموم در همان محل ورود جذب نسج نرم مي شوند. با توجه به اينكه معمولاً افراد سيگاري كمتر به بهداشت دندان هاي خود توجه مي كنند، جذب سموم دود سيگار باعث افزايش پوسيدگي دندان ها مي شود. ترك سيگار نخستين و مهمترين اقدام براي جلوگيري از آسيب ديدن دندان هاست. زمان ترميم دندان توسط دندانپزشك بهترين فرصت براي ارائه مشاوره هاي لازم در خصوص ضررهاي سيگار و دخانيات براي دهان و دندان و همچنين راهكارهاي ترك دخانيات است و بر همين اساس كارگاه هاي آموزشي براي دندانپزشكان برگزار مي شود.
سيگار، سلامت دهانتان را هم دود ميكند !!!!
اثرات مخرب سيگار روي سلامتي بافت دهان و دندان را باور ندارند يا نسبت به آن بيتوجهند. اين در حالي است كه مصرف دخانيات باعث بد رنگ شدن دندانها، بيماريهاي لثه و دندان و لقي دندانها و در موارد حاد منجر به سرطان دهان ميشود. براي دهان و دندان، لثهها در صف مقدم قرار دارند و مصرف تنباكو سلامت آنها را بيش از پيش به خطر مياندازد. لثه سالم صورتي رنگ است، قوام سفتي دارد و به دندان چسبيده است. بنابراين اگر در دهانتان لثههاي قرمز و خونريزيدهنده ديديد كه به صورت نرم و شل روي دندانها قرار گرفتهاند و چسبندگي زيادي به دندان ندارند، بايد درباره سلامت لثهها نگران شويد. در واقع لثههايي كه با مسواك زدن، نخ كشيدن و در موارد حادتر به صورت خودبهخود خونريزي ميكنند، بيمار هستند. اگر لثه بشدت بيمار شود و چسبندگي خود را به دندان و استخوان از دست بدهد، بين دندان و لثه فاصلهاي ايجاد ميشود كه به پاكت لثهاي موسوم است. مواد موجود در تنباكو، جريان خون را در لثهها كم ميكند و لثهها را در فقر غذايي و كمبود اكسيژن قرار ميدهد. به همين دليل روند ترميم بافتي لثهها نيز دچار مشكل ميشود. مجموعه اين عوامل منجر به آن ميشود كه سيگاريها 2 برابر زودتر از افراد ديگر دندانهاي سالم خود را به علت بيماريهاي لثه از دست بدهند.
دخانیات و آسیب به لثه
از آنجا كه لثههاي افراد سيگاري اغلب ملتهب و ناسالم است، روكش دندانهاي آنها هم هيچگاه زيبايي واقعي خود را به دست نخواهد آورد.
جلوي ضرر را از هر جا كه بگيريد، منفعت است. هرگز گمان نكنيد كه چون سالهاي طولاني است سيگار ميكشيد، كنار گذاشتن سيگار به سلامت شما كمكي نخواهد كرد.
حتي كم كردن مقدار سيگار هم كمك بسيار بزرگي است. وضعيت لثه افرادي كه روزي يك و نيم پاكت سيگار ميكشند، 6 برابر بدتر از كساني است كه هرگز سيگار نكشيدهاند، حال آن كه اگر كسي روزي نيم پاكت سيگار بكشد وضعيت لثههاي او 3 برابر بدتر از لثه غيرسيگاريهاست.
روشهای ترک دخانیات
با هر پک به سیگار، ۴۷۰۰ ماده شیمیایی مختلف وارد بدن خود می کنید که می توانند باعث زشتی و فرسودگی لبخند شما شوند.
مطالعات نشان می دهد مصرف روزانه یک پاکت سیگار باعث می شود تا طی هر ۱۰ سال، حداقل ۲ دندان سالم خود را از دست بدهید. سیگار باعث خشکی دهان و توقف جریان بزاق شده و همین بزاق دهان است که به شستن خرده های غذا از روی دهان کمک می کند و دهان را تمیز نگه می دارد.
پس اگر بزاق نباشد، باکتری ها در بین دندان ها رشد و داخل پرزها و شیارهای زبان خانه می کنند. همین امر باعث عفونت و تورم لثه ها و بوی بد دهان می شود، علاوه بر این، سیگار و دود ناشی از آن، باعث باد کردن و سیاه شدن لثه ها می شوند.
اما با ترک سیگار و روش های دندانپزشکی می توانید بافت مُرده لثه ها را برداشته و با رشد بافت جدید، لثه خوب و سالمی داشته باشید.
افراد سیگاری لازم است برای بهداشت دندانهااز وسایل بهداشت مخصوص سیگاریها استفاده کنند.
7 بلایی که سیگار سر دهان و دندان می آورد
همه ما می دانیم که سیگار کشیدن اثرات منفی بسیاری بر سلامتی عمومی ما می گذارد اما کمتر درباره آسیب هایی که به دهان و دندان می زند می دانیم.
- زردی دندان ها: بعلت نیکوتین و رسوباتی است که در تنباکوی سیگار وجود دارند که دندان ها را در عرض مدت کوتاهی زرد و حتی گاهی قهوه ای می کنند. اما این تازه اول کار است.
- بیماری های لثه و از دست رفتن دندان ها: سیگار روی اتصالات پریودونتال و استخوان آلوئول اثرات منفی گذاشته و آنها را به عفونت مستعد تر می کند پس شانس از دست رفتن دندان ها نیز افزایش می یابد.
- رشد باکتری ها در دهان: دود سیگار سبب می شود که تجمع پلاک باکتریال در اطراف دندان ها بیشتر شده و در نتیجه بر میزان پوسیدگی دندان و بیماری های انساج پریودونتال می افزاید.
- تارتار: همان کلکولوس یا پلاک باکتریالی است که کلسیفیه شده و یک منبع دائمی باکتریال است که منظره بسیار زشتی را برای دندان های فرد ایجاد می کند.
- سرطان دهان: مواد شیمیایی موجود در دود سیگار همگی کنسروژن هستند و ترکیب شیمیایی بزاق را بگونه ای تغییر می دهند که سرطانزا می شود. از هر سه مورد سرطان دهان، تقریباً دو مورد آن بعلت سیگار است.
- تنفس بدبو: بعلت رسوب اجزای دود سیگار روی مخاط دهان، گلو و ریه هاست.
- لکه های مخاطی دهان: پس از مدتی روی مخاط زبان، گونه یا کف دهان لکه های سفید یا خاکستری ایجاد می شوند که بعلت تحریک و آزار مداوم مخاط در اثر سیگار بوجود می آیند. این لکه ها که لوکوپلاکیا نام دارند در بسیاری از منابع علمی دندانپزشکی به عنوان ضایعات مشکوک و پیش سرطانی در نظر گرفته می شوند و باید تحت نظر قرار بگیرند.