علل ایجاد زخم گوشه دهان:
1- کمبود ویتامین ها بخصوص گروه B
2- کاندیدیازیس(قارچ)
3- کاهش ارتفاع عمودی صورت بدلیل دندان مصنوعی کوتاه
4- آسیب و تحریک گوشه لب در اثر فشار اعمال دندانپزشکی
5- نقص ایمنی: مثل دیابت یاعفونتHIV ممکن است منجربه این بیماری شود.فرم شدیدچرکی یاشکاف شدیدگوشه لب دربچه هاخصوصادرکودکان دچارسوءتغذیه دیده میشود.
منابع غنی ویتامین B:
1 این ویتامین به میزان زیاد درشیر و محصولات لبنی موجود است .
2 جگربهترین منبع ویتامینB2 است .
3 این ویتامین درگوشت وتخم مرغ هم وجود دارد .
4 درسبوس گندم و در بسیاری ازسبزیجات از جمله اسفناج موجود است .
در التهاب گوشه دهان، همیشه پای یک قارچ به نام «کاندیدا» در میان است. در واقع این التهاب در گوشه دهان شما پدید میآید و این قارچ روی آن رشد میکند. قارچ «کاندیدا» بومی دهان هر انسانی است و در حالت عادی تعداد آن از مقدار مشخصی بیشتر نمیشود، ولی در این شرایط تعداد آن در گوشه دهان شما افزایش پیدا کرده و دردسرهایی برای شما ایجاد میکند.
معمولا التهاب گوشه دهان در دو طرف به صورت همزمان رویت میشود. در موارد ساده فقط گوشههای لب ترک برمیدارد، ولی در موارد پیشرفته حتی ممکن است دچار زخم و خونریزی شود. گاهی حتی این زخمها دلمه میبندند و مشکلات و دردهایی را هنگام باز کردن دهان ایجاد خواهند کرد.نکته اصلی این است که اگر گوشه دهان شما بیش از حد فشرده شود، این محل به دلیل رطوبت و تاریکی، مکان مناسبی برای رشد قارچ خواهد شد.
خیلیها وقتی با این مشکل در گوشهدهانشان رو به رو میشوند، فورا سراغ وازلین و یا رژلب میروند و گوشه لبهایشان را به آن آغشته میکنند، ولی این اصلا درمان صحیحی نیست، چون باعث میشود میکروبها از محل عفونت به نواحی پوست و مخاط سالم، پخش شوند. اما اگر این عارضه در شما به دلیل ابتلا به بیماری خاصی ایجاد شده است، میتوانید به مدت 1 تا 2 هفته پارافین بهداشتی را در گوشه لبهایتان بمالید.
روش بهتر برای درمان این عارضه این است که همواره به جای خیس کردن آن با زبانتان، محل عارضه را خشک نگه دارید. شما میتوانید در ابتدا محل زخم را با یک صابون غیرسمی بشویید. سپس روی آن آب ولرم بریزید و یک دستمال کاغذی تمیز روی آن بگذارید تا رطوبت اضافی گرفته شود. باید تلاش کنید این محل را 10 تا 20 دقیقه خشک نگه دارید.
میتوانید محل را با پماد بپوشانید. دلیل اصلی خشک نگه داشتن محیط این است که قارچها در محیط خشک نمیتوانند چندان رشد کنند.میتوانید قبل از رفتن به رختخواب، یک بانداژ مناسب روی گوشه دهانتان بگذارید.
زخم گوشه دهان
معمولا با این مراقبتها، این عارضه طی سه روز بهبود مییابد.
اگر شما دندان مصنوعی دارید و دچار این عارضه هستید، به احتمال خیلی زیاد، دندان مصنوعی شما عامل بروز چنین عارضهای است. باید نزد دندانپزشکتان بروید و از او بخواهید ارتفاع عمودی دندان مصنوعی تان را اصلاح کند و این کار گاهی با یک ریلاین و یا «ریبیس» (عوض کردن بیس پروتز) امکانپذیر است، ولی اگر دندانهای مصنوعی شما بیش از اندازه سایش پیدا کرده باشند، باید حتما آن را عوض کنید.دندان مصنوعی که ارتفاع عمودی مناسبی داشته باشد، از فشرده شدن بیش از حد گوشه لبهای شما به هم جلوگیری کرده و مانع ایجاد این عارضه خواهد شد.